Дрогобицьке управління ГУ ДФС у Львівській області повідомляє, що відповідно до Наказу Міністерства фінансів України від 15.11.2018 N 897 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» оновлено форму декларації з податку на нерухомість. Наказ набрав чинності 18 січня 2019 року.

 Нова форма декларації  складається з податкової декларації та двох додатків для розрахунків податкових зобов’язань окремо, а саме: щодо об’єктів житлової та нежитлової нерухомості.

 Нагадаємо, що відповідно до п.п. 5 п. 7 ст. 266 Податкового Кодексу України (далі – ПКУ), платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст.46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

 Щодо новоствореного (нововведеного) об’єкта житлової та/або нежитлової нерухомості декларація юридичною особою – платником подається протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

 Сплачувати та подавати звітність з податку на нерухоме майно необхідно за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування.

 Нова редакція форми декларації забезпечить зручність суб’єктам господарювання декларувати податкові зобов’язання з податку по  об’єктах житлової та нежитлової нерухомості. Особливо це стосується надання уточнюючих декларацій.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту