Шановні мешканці та відпочиваючі гості міста!

Відповідно до інформації Департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації з початку року на території Львівської області виникло 146 пожеж (в тому числі дві на території міста Трускавець), які спричинені самовільним випалювання сухої рослинності (трави, чагарників, сміття тощо) та її залишків, що призвело до виникнення пожеж в екосистемах регіону на значній площі. За фактами пожеж складено 33 протоколи про притягнення відповідальних осіб до адміністративної відповідальності.

З метою недопущення забруднення навколишнього середовища (повітря) та виникнення пожеж на території міста сектор з питань цивільного захисту Трускавецької міської ради спільно з Трускавецьким МВ ГУ ДСНС України у Львівській області повідомляє, про те, що на виконання ст. 20-4 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. 27 Закону України «Про рослинний світ», з урахуванням ст. 77, 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 16, 22 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» та ст. 245 Кримінального кодексу України категорично забороняється мешканцям міста та працівникам комунальних підприємств всього періоду 2018 року спалювати сухе листя (рослинність або її залишки, обрізки дерев та кущів, порубочного матеріалу) та твердих побутових відходів у межах міста.

Відповідно до чинного законодавства передбачена можливість укладання договорів зі спеціалізованими організаціями (КП «Парк куротний», ТОВ «Ком-Еко») на його вивезення (послуга платна).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *