Депутати підтримали ініціативу ГО «Мокрий ніс» та затвердили Правила утримання і поводження з тваринами на території міста. Відповідно до рішення мешканці Трускавця  мають зареєструвати своїх чотирилапих. Собак – обов’язково, котів – за бажанням. Таким чином, при потребі, можна швидко ідентифікувати власників тварини. Крім того, затверджений ряд заборон та інших правил щодо поводження з усіма тваринами: вигул, прибирання екскрементів, лікування, жорстоке поводження та багато інших.

Як розповіли представники ГО «»Мокрий ніс», – організації, яка займається стерилізацією та чипуванням собак у Трускавці, на базі КП «Парку Курортного», проводитимуть реєстрацію домашніх улюбленців в загальноукраїнській базі. Будуть укладені угоди з ветклініками щодо послуги з введення спеціального розпізнавального чіпа для собак.

Ініціатори рішення вважають, що Правила поводження з тваринами та їх утримання будуть дисциплінувати власників собак і котів. За їх невиконання існує адміністративна, а за особливо жорстоке поводження з тваринами передбачена навіть кримінальна відповідальність, згідно з Законом.
Повна версія Правил – http://www.tmr.gov.ua/doc-tmr/draft-decisions-session/8761-pro-zatverdzhennya-pravil-utrimannya-i-povodzhennya-z-tvarinami-u-m-truskavtsi

Залишити відповідь

Перейти до вмісту