Триває триденний візит офіційної делегації з землі Ватлінґен (Федеративна Республіка Німеччина) до нашого міста-курорту. Сьогодні, 10 жовтня, учасники німецької делегації відвідали Інклюзивно-ресурсний центр Трускавця, який знаходиться в приміщенні Будинку учнівської творчості, та ознайомилися з його роботою. Гостей супроводжували начальниця управління розвитку міста Наталія Скибак та секретар Трускавецької міської ради Наталія Пономаренко.

 Послуги, які надаються в Інклюзивно-ресурсному центрі Трускавця, відповідають європейським стандартам. Відомо, що значна кількість дітей дошкільного та шкільного віку мають ті чи інші фізичні та психологічні проблеми і потребують додаткової уваги та індивідуальних занять. На прикладі сліпого хлопчика, який навчається в одній зі шкіл Трускавця, видно, наскільки затребуваними є такі центри в населених пунктах України.

 Представники Німеччини цікавилися, наскільки держава та місцеве самоврядування допомагають дітям з особливими потребами, яка роль батьків у виборі методів навчання та виховання дітей з різними нозологіями, запитували про джерела фінансування та плани розширення бази Інклюзивно-ресурсного центру, а також про роботу на виїзді (в школах та дошкільних установах).

 В загальному наші партнери з німецької землі Ватлінґен залишилися приємно вражені тим фактом, що у Трускавці робота з дітьми з особливими потребами знаходиться на такому високому рівні.

Перейти до вмісту