Порядок монетизації субсидій

Отримувачі житлових субсидій, які не використали повний обсяг житлової субсидії, що надавалася по послузі газопостачання та електропостачання для потреб опалення на опалювальний період 2016-2017рр., зможуть отримати грошову компенсацію.

Відповідно до змін, внесених Урядом 26 квітня 2017 року до постанови Кабінету Міністрів України №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», визначено порядок монетизації зекономленої суми субсидії на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення.

Для проведення монетизації субсидій організації – надавачі послуг газопостачання та електропостачання для опалення надають управлінню праці та соціального захисту населення списки осіб, в яких зазначаються суми невикористаної субсидії.

До 1 вересня кожен користувач субсидії, що включений до зазначених списків повинен подати заяву до управління праці та соціального захисту населення, в якій вказати спосіб виплати коштів (банк або пошта) та банківські реквізити.

Розмір коштів для осіб, які використовували для опалення природній газ становитиме суму, що в еквіваленті не перевищуватиме вартості 100 куб. метрів природного газу. Для осіб, які для обігріву помешкань використовували електричну енергію, виплачуватимуться кошти, що в еквіваленті не перевищуватимуть вартості 150 кВт електричної енергії для опалення.

Частина невикористаної субсидії понад зазначені суми повертається надавачами послуг до бюджету.

Додаткову інформацію з питань отримання грошової виплати внаслідок економного споживання послуги опалення можна отримати в громадській приймальні управління праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради або за телефоном гарячої лінії –«5-41-93».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *