У Трускавці керівник НАБУ Західного регіону розповів про особливості антикорупційної діяльності підрозділу

Тарас Лопушанський, директор Львівського територіального управління НАБУ провів зустріч у міській раді Трускавця, де представив звіт про роботу бюро в напрямку подолання корупції. Він розповів, що викриття та припинення корупційних схем на державних підприємствах є одним із пріоритетів у роботі Національного бюро. Крім того, завдання НАБУ не тільки викрити схеми, а й докласти зусиль для унеможливлення їхнього повторення в майбутньому.

«Кримінальні провадження, що розслідують детективи Національного бюро, складні і вимагають професіоналізму, всебічного розвитку, стресостійкості та готовності до виконання завдань у будь-який час доби. Через це стати детективом під силу не кожному», – зазначив Тарас Лопушанський.

За його словами, окрім особливостей конкурсного відбору, специфіка НАБУ проявляється у відносно невеликій штатній структурі, яка у порівнянні з іншими правоохоронними органами такими як СБУ, ГПУ, НП складає всього 700 осіб.

Новведенням у НАБУ є посада детектива повноваження якого поєднані з функціями оперативного працівника і слідчого, які раніше були розподілені між поліцією та прокуратурою. На сьогодні детективи НАБУ:  розслідують 410 кримінальних провадження, повідомили про підозру 260 осіб,  обвинувальні акти складено щодо 141 особи,  92 провадження наразі скеровано до суду. У розслідуваннях Бюро фігуруютю:    високопосадовці, судді,  прокурори,  топ-менеджери державних підприємств.

Також Тарас Лопушанський розповів про резонансні розслідування детективів, приділив увагу особливості відбору працівників, а також закликав громадськість долучатися до боротьби з корупцією у державі шляхом подання заяв та звернень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *