Трускавецькі хірурги та урологи провели подвійну операцію лапароскопічним методом із видалення лівої нирки та жовчного міхура

Лапароскопічна операція — це операція на внутрішніх органах через невеличкі розрізи. До черевної порожнини проникають спеціальним оптичним приладом — лапароскопом. Це трубка, яка має систему лінз і приєднана до відеокамери. Відеокамера виводиться на монітор. Через розрізи вводяться також мініатюрні хірургічні інструменти. Хірург оперує, бачачи операційне поле на екрані монітора. Медики визначають низку переваг лапароскопічних операцій: після них не залишається великих шрамів, вони не є травматичними для організму, післяопераційний період скорочується до трьох діб.

Операцію лапароскопічним методом, тривалістю 4,5 години, у Трускавці провели 21 квітня. Працювала команда хірургів, яка складалась із Володимира Кулини та Богдана Куцика та команда урологів: лікар Михайло Босак під керівництвом завідувача урологічним відділенням лікарні Ігоря Деркача.

Пацієнтка, якій провели операцію родом з України, але на даний час проживає у США. Місяць тому 52-річна жінка відпочивала на курорті. Після медичного обстеження в санаторному закладі у неї виявили нагноєння нирки та скерували на огляд у міську лікарню. Встановивши діагноз: лівобічний термінальний гідронефроз, медики зробили пацієнтці дренаж та роз’яснили, що нирка перестала функціонувати. Постало питання проведення термінової операції із її видалення. Під час повного обстеження з’ясувалось, що пацієнтка також має проблеми з жовчним міхурем – було ухвалено рішення провести подвійну операцію.

Унікальне хірургічне втручання контролював Роман Шеремет – завідувач урологічним відділенням Львівської обласної клінічної лікарні, доцент кафедри урології Львівського медичного університету ім.Данила Галицького.

Сьогодні пацієнтка знаходиться під наглядом лікарів, почувається добре.

Трускавецькі лікарі продемонстрували високий рівень професіоналізму, тож Трускавець має великі шанси стати провідним центром хірургії області та країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *