В ДНЗ№4 «Сонечко» пройшов теоретичний семінар для педагогів дошкільних закладів міста


15 березня 2016 року в ДНЗ №4 «Сонечко» пройшов теоретичний семінар для педагогів дошкільних закладів міста на тему «Дошкільна освіта: з минулого у сучасне. Софія Русова і Базовий компонент дошкільної освіти». Епіграфом до семінару послужили слова Зеновії Нагачевської: «Прислухаймося до порад з минулого, щоб впевненіше прямувати в майбутнє».

Розпочався семінар з інтерактивної гри «Мікрофон», під час якої присутні висловили свої думки щодо того, яким би вони хотіли бачити сучасний дитячий садок, після чого було зазначено, що ще на початку ХХ ст. на це запитання дала відповідь Софія Федорівна Русова – видатна педагогічна діячка, мудра і далекоглядна професорка. Педагогічний колектив ДНЗ №4 працює, дослухаючись до порад ученої. Присутні мали змогу ознайомитися з життєвим і творчим шляхом Софії Русової, переглянувши відеофільм «Стежками Русової», довідатися, як і чому ДНЗ вирішив впроваджувати в педагогічну практику ідеї просвітительки, як ведеться співпраця з іншими «русівцями».

На семінарі було представлено слайдову презентацію, в якій педагоги продемонстрували, як ідеї Софії Русової, поєднані з вимогами сучасних нормативних документів, зокрема Базового компонента дошкільної освіти, втілюються в практику роботи ДНЗ №4.

Педагоги переконалися, що ідеї Софії Русової співзвучні сьогоденню. Сучасні погляди психологів, педагогів, нові програми навчання та виховання, основні положення Базового компоненту дошкільної освіти в Україні багато в чому збігаються з ідеями Софії Русової. Так, розділи праці Софії Русової «Дошкільне виховання» повністю відповідають освітнім лініям Базового компоненту дошкільної освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *